Monitoring and modelling of non methane hydrocarbons (NMHCs) in various areas in Pulau Pinang, Malaysia. - Al Madhoun, Wesam Ahmed Yasin (2011)
Hidrokarbon bukan metana (NMHC) memainkan peranan penting dalam proses pembentukan ozon dalam persekitaran bandar, di mana pembebasan dari asap kenderaan adalah dominan.