Menilai perlaksanaan Bahasa Malaysia sebagai Bahasa pengantar di Institusi Pengajian Tinggi. - Hassan, Abdullah (1983)
Judul kertas kerja ini meminta suatu tinjauan umum dibuat mengenai dua hal.Pertama dasar Bahasa Malaysia di Institusi Pengajian Tinggi.Kedua Perlaksanaan dasar tersebut ini bermaksud apa yang telah diperlakukan untuk mencapai tujuan tersebut dan segala masalah yang timbul darinya.