Profesor Ir. Dr. Abdul Rahman Mohamed Dilantik TNC P&I USM - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2018)
USM, PULAU PINANG, 1 Mei 2018 – Top Research Scientist Malaysia (TRSM), Profesor Ir. Dr. Abdul Rahman bin Mohamed, FASc, 54, dilantik oleh Kementerian Pendidikan Tinggi sebagai Timbalan Naib Canselor Penyelidikan dan Inovasi (TNC P&I) Universiti Sains Malaysia (USM) selama tiga (3) tahun mulai 1 Mei 2018 hingga 30 April 2021.