MUHAMMAD SYUKRI SALLEH PENERIMA TOKOH MAULIDUR RASUL PERINGKAT NEGERI PULAU PINANG - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
NIBONG TEBAL, 1 Disember 2017 – Profesor Dr. Muhammad Syukri Salleh dipilih sebagai penerima Anugerah Tokoh Maulidur Rasul Peringkat Negeri Pulau Pinang 1439H / 2017M. Jawatankuasa Pemilihan Tokoh dan Anugerah Majlis Sambutan Maulidur Rasul Peringkat Negeri Pulau Pinang memilih Prof. Dr. Muhammad Syukri Salleh sebagai tokoh ini berdasarkan kepada pencapaian akademik dan sumbangan beliau kepada pembangunan Islam di negara ini.