PERANAN PAKAR BIUS AMAT PENTING DALAM PROSEDUR PEMBEDAHAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
KUBANG KERIAN, KELANTAN, 18 Januari 2017 - Seringkali kejayaan sesuatu pembedahan digambarkan dengan kehebatan pakar bedah yang melaksanakan pembedahan tersebut. Namun sedar atau tidak, kejayaan pembedahan tersebut turut sama pentingnya disumbangkan oleh kepakaran bius atau 'anestesiologi'.