NAIB CANSELOR USM DILANTIK SEBAGAI PRESIDEN ASM - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG, 28 Disember 2016 - Naib Canselor Universiti Sains Malaysia (USM), Profesor Datuk Dr. Asma Ismail dilantik oleh Yang DiPertuan Agong XIV sebagai Presiden Akademi Sains Malaysia (ASM) yang kelima berkuatkuasa hari ini.