PROFESOR DR. NORIAH MOHAMED TOKOH AKADEMIK BAHASA MELAYU 2016 - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
SHAH ALAM, 13 Oktober 2016 - Pensyarah Pusat Pengajian Ilmu Kemanusiaan (PPIK) Universiti Sains Malaysia (USM), Profesor Dr. Noriah Mohamed hari ini menerima Anugerah Tokoh Akademik Bahasa Melayu (ATABM) 2016 di satu majlis sambutan bulan kebangsaan peringkat sektor pendidikan yang dihadiri dan dirasmikan oleh Timbalan Menteri Pendidikan Tinggi, Datuk Mary Yap Kain Ching.