Bioactivity-Guided Isolation Of Ailanthus Malabarica For Toxoplasma Gondii And Cholinesterase Inhibitory Activities - Lee, Yuan-E (2017)
Tumbuh-tumbuhan daripada Ailanthus genus diedarkan secara meluas di seluruh Asia dan memainkan peranan penting sebagai tumbuhan perubatan. Aktivitiaktiviti biologi spesies Ailanthus telah dikaji secara meluas dan didapati mempunyai aktiviti seperti anti-protozoa, anti-virus, anti-bakteria dan anti-fungal