Metagenome Of Matang Mangrove Forest Reveals Tree Harvesting Alter Soil Microbiome - Gunaselvam, Priya (2017)
Hutan Simpan Paya Bakau Matang di Malaysia telah diiktiraf sebagai hutan bakau yang diurus terbaik di seluruh dunia. Pengetahuan sangat terhad mengenai kesan penggunaan tanah pada komuniti mikrobial tanah dan keupayaan fungsinya