Identification Of Hydralazine As An Anti-Infective Compound In Pseudomonas Aeruginosa-Infected C. Elegans - Tan, Boon Khai (2017)
Lisozim adalah model enzim yang penting dalam bidang penyelidikan bioperubatan. Sehubungan dengan taburan meluas dalam pelbagai tisu dan rembesan, lisozim dikenali dengan fungsi sebagai enzim pertahanan anti-bakteria manakala fungsi sampingan sebagai enzim pencernaan juga dilaporkan dalam segelintiran taksa