Fluks Nutrien Dan Sedimen Di Lembangan Sungai Merbok, Kedah - Ibrahim, Mohd Nazrul (2017)
Kajian ini adalah untuk menganggarkan fluks beban nutrien dan sedimen di Lembangan Sungai Merbok. Pengumpulan data dan aktiviti persampelan dilakukan secara berskala iaitu dua minggu sekali dan dijalankan bermula dari Disember 2012 hingga Disember 2013 yang melibatkan sungai utama Merbok serta cawangannya