Impact Of Stock Addition And Deletion In Bursa Malaysia Index From The Perspective Of Opinion Divergence Theory - Ming Pey, Lu (2017)
Saham-saham yang membentuk satu indeks pasaran, secara hujahnya, boleh memberikan mereka ketampakan dan prestij. Oleh itu, jika ditambah atau dikeluarkan dari indeks ia boleh memberikan kesan kepada saham-saham tersebut