Synthesis, Characterization And Photoluminescence Properties Of Photocrosslinkable Benzylidene-Containing Polyesters And Their Potential Application As Chemosensor - Lim, Wan Leng (2017)
Tesis ini merangkumi tujuh siri homolog poliester baru yang mengandungi kumpulan benzilidena dan bisbenzilidena. Poliester yang disintesiskan mempunyai keterlarutan dalam pelbagai jenis pelarut organik yang meningkatkan potensinya dalam kajian aplikasi