Growth Of ZnO Nanorods Using Hydrothermal And Modified Chemical Bath Deposition For Device Applications - Mohammad, Sabah M. (2017)
Zink oksida (ZnO) adalah semikonduktor jurang jalur lebar yang berpotensi dalam aplikasi peranti elektronik dan peranti optoelektronik berkecekapan tinggi. Kajian ini mengandungi dua objektif