Knowledge Sharing Model For Online Communities Of Practice. - Ismail, Aisyah (2016)
Objektif utama komuniti pengamal ialah untuk menggalakkan pembelajaran berterusan di antara ahli. Penggunaan sistem perkongsian seperti portal pengetahuan untuk komuniti pengamal akan membantu pertukaran ilmu dan seterusnya menggalakkan proses pembelajaran.