Indikator kesahan data dalam Islam. - Ismail, Nor Hanani (Universiti Sains Malaysia, 2014)
Kertas kerja ini mempunyai dua tujuan utama. Pertama, mengenalpasti indikator kebenaran berdasarkan kacamata Islam. Kedua, menganalisis indikator kebenaran tersebut sebagai indikator kesahan data bagi penyelidikan berkaitan Islam. Indikator kebenaran di sini merujuk kepada petunjuk aras dalam menentukan sesuatu perkara itu benar mengikut perspektif Islam.