Pengaruh agama dalam tingkah laku kesedaran pengurusan sisa pepejal masyarakat Islam: kajian di Kelantan. - Ismail, Affendi (Universiti Sains Malaysia, 2014)

(untitled)
Kajian ini bertujuan mengenal pasti pengaruh pengetahuan prinsip-prinsip alam sekitar berasaskan agama (Islam) terhadap amalan pengurusan sisa pepejal masyarakat Islam. Selain itu, kajian ini juga bertujuan menilai sikap dan penerimaan masyarakat Islam terhadap aplikasi prinsip-prinsip Islam dalam medium kempen kesedaran awam pengurusan sisa pepejal.