Hubungan sikap alam sekitar dan amalan kitar semula di negeri Terengganu. - H. Cheku, Noor; Mamat, Ibrahim; Ibrahim, Mohd Yusri (Universiti Sains Malaysia, 2014)
Program kitar semula yang telah diperkenalkan oleh pihak berkuasa untuk mengurangkan penjanaan sisa pepejal gagal mencapai matlamatnya. Penjanaan sisa pepejal telah meningkat pada setiap tahun.