PROFESOR DR. ABDUL RAHMAN MOHAMED DILANTIK TNC (JIM) USM - PROFESOR DATO' DR. MUHAMAD JANTAN SAMBUNG TNC P&I - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM, PULAU PINANG, 11 Mei 2016 - Top Research Scientist Malaysia (TRSM) dan pakar dalam Reaction Engineering & Catalysis, Pemantauan dan Kawalan Pencemaran Udara (Air Pollution Monitoring and Control), Teknologi Tenaga (Fuel Technology) dan Teknologi Nano (Nanotechnology) Profesor Dr. Abdul Rahman Mohamed, 52, dilantik oleh Kementerian Pendidikan Tinggi sebagai Timbalan Naib Canselor (Jaringan Industri dan Masyarakat) Universiti Sains Malaysia (USM) selama tiga tahun mulai 1 Mei 2016.