ANUGERAH AL-BIRUNI MBBC 2016 MILIK SHAIKH IRFAN ZIKRY - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
KUBANG KERIAN, KELANTAN, 5 Mei 2016 – Anugerah Al-Biruni yang diperkenalkan sempena memperingati seorang ilmuan Islam, saintis dan ahli falsafah yang diiktiraf sebagai saintis pada usia semuda 17 tahun iaitu Abu al-Rayhan Muhammad Ibn Ahmad al-Biruni diberi kepada pelajar Kolej Melayu Kuala Kangsar Shaikh Irfan Zikry Shaikh Mohamed Imran oleh Malaysia Brain Bee Challenge (MBBC) 2016 dalam Pertandingan Neurosains Peringkat Kebangsaan yang berlangsung di Kampus Kesihatan Universiti Sains Malaysia (USM) hari ini.