Peranan situational factors dalam mempengaruhi tingkahlaku Devian para penyokong bolasepak. - Yusoff, Nur Hafizah (Universiti Sains Malaysia, 2014)

(untitled)
Sukan bolasepak era moden khususnya telah menjadi salah satu industri yang mengaut keuntungan besar. Keuntungan bukan sahaja datang dalam bentuk jumlah penajaan yang banyak, tetapi juga datang daripada hasil keuntungan jualan tiket yang disumbangkan oleh para penyokong. Peranan yang dimainkan oleh para penyokong sangat besar impaknya kepada pasukan yang disokong.