Penaakulan Mantik Imam Abu Hanifah. - Hassan, Shahir Akram (2012)
Kertas kerja ini berhasrat nlengenal pasti dan 111enganalisis kaedah penaakulan mantik yang diguna pakai oleh hnmn Abu Hanifah terutanlanya dalmn 111enyatakan perkara-perkara yang tidak dapat dilihat seperti dalmn perkara ghaib dan yang berkaitan tentang ketuhanan. Penaakulan di sini bermaksud peralihan pemikiran melalui beberapa pemyataan yang diandai benar sehinggalah terbentuk satu pernyataan.