USM BERI PENDEDAHAN TENTANG BUDAYA ISLAM - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM, PULAU PINANG, 11 Mac 2016 - Pengalaman belajar di Universiti Sains Malaysia (USM) memberi peluang kepada pelajar antarabangsa Liang Ya Ge, 26, untuk lebih mengetahui dan memahami budaya dan cara hidup orang Islam. Menurut Ya Ge yang sedang mengikuti Ijazah Sarjana Muda Sains (Perumahan, Bangunan dan Perancangan), persepsinya terhadap komuniti Islam kini banyak dipengaruhi oleh warga USM yang majoritinya beragama Islam.