PUTIK KAPAS BOLEH MENYEBABKAN PEKAK - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
KUBANG KERIAN, 4 Februari 2016 - Penggunaan putik kapas sebenarnya bukan sahaja tidak mampu membersihkan telinga, bahkan boleh menyebabkan masalah gangguan pendengaran. Demikian tegas pensyarah Jabatan Otorinolaringologi (ORL), Pusat Pengajian Sains Perubatan (PPSP), Profesor Madya Dr. Irfan Mohamad.