PELIHARA KHAZANAH LAUTAN UNTUK GENERASI AKAN DATANG - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 28 Oktober 2015 – Pakar Biologi Marin menyeru mahasiswa agar mengadakan aktiviti pembersihan pantai walaupun sekali setahun yang sedikit sebanyak dapat menimbulkan kesedaran terhadap kepentingan kelestarian terhadap biodiversiti lautan. Pensyarah di Pusat Pengajian Sains Kajihayat Universiti Sains Malaysia (USM), Dr. Mahadi Mohammad membuat seruan demikian ketika memberikan ceramah kepada kira-kira 200 orang mahasiswa yang menghadiri siri ceramah bertajuk Miracle of Marine Life di sini malam tadi anjuran Sekretariat Kampus Sejahtera Universiti Sains Malaysia (USM) melalui kluster Biodiversiti.