A multimedia database for musculoskeletal tumour surgery - Mat Zin, Nor Azman (2001)
Pengurusan pesakit kanser otorangka menghasilkan banyak data. Disamping data asas pesakit yang begitu boleh disimpan dalam bentuk teks dan nombor, terdapat juga data multimedia yang terdiri dari gambar-gambar, imej-imej radiologi dan juga klip video. Ianya perlu disimpan dalam rekod pesakit bagi memperbaiki pengurusan pesakit. Satu cara yang berkesan untuk menyimpan data yang begitu banyak sangat diperlukan. Pangkalan data multimedia boleh digunakan untuk tujuan tersebut. Ianya akan memudahkan tugas-tugas pembelajaran.