HADAPI JEREBU DENGAN TENANG, ELAK PANIK - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 5 Oktober 2015 – Semua pihak dinasihatkan untuk menghadapi fenomena jerebu dengan tenang bagi mengelak situasi panik bagi membolehkan pihak berkuasa mengambil langkah paling tepat bagi menangani masalah berkenaan. Ahli akademik Universiti Sains Malaysia (USM) yang menjalankan kajian pencemaran udara, Profesor Dr. Nor Azam Ramli berkata, kerajaan telah mengambil langkah-langkah yang patut mengikut garis panduan yang ditetapkan bagi menangani keadaan pencemaran serantau ini.