DUTA BESAR MALAYSIA KE INDONESIA USAHA KUKUH KESEFAHAMAN MELALUI PENDIDIKAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
JAKARTA, INDONESIA, 29 September 2015 - Duta Besar Malaysia ke Indonesia TYT Dato' Seri Zaharin M. Hashim mengalu-alukan usaha kolaborasi Universiti Sains Malaysia (USM) dengan pelbagai pihak di Indonesia khususnya melalui universiti-universitinya. "Pihak saya malah berusaha mengukuhkan alumni dari pelbagai universiti Malaysia di Indonesia untuk meningkatkan hubungan bilateral agar mereka lebih memahami negara kita," kata Zaharain ketika menerima kunjungan hormat Naib Canselor USM Profesor Dato' Dr. Omar Osman di pejabatnya hari ini.