BANTU ANAK-ANAK ROHINGYA DEMI KEMANUSIAAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2015)
PULAU PINANG, 10 Julai 2015 - Pembangunan modal insan dan pendidikan untuk anak-anak Rohingya perlu berterusan demi kemanusiaan sejagat serta sebagai tanda solidariti dan keprihatinan demi masa hadapan mereka. Setiausaha Persatuan Staf Islam (PSI) Universiti Sains Malaysia (USM) selaku Pengarah Projek Konvoi Iftar Bersama Anak Rohingya (KIBAR) 2.0, Ustaz Zayd Zhari, 38, berkata demikian ketika menyampaikan duit raya dan sumbangan raya bersempena Konvoi Iftar Bersama Anak Rohingya (KIBAR) 2.0 di Rohingya Education Centre (REC), Taman Arowana, Seberang Jaya, di sini, semalam.