Uchapan Y.B. Menteri Pembangunan Negara Dan Luar Bandar ,Enche Abdul Ghafar Bin Baba Di Upachara Meresmikan Penorehan Getah Ranchangan Pinggir Simpang Renggam, Keluang pada 19hb. Oktober, 1971 jam 10.00 pagi. - Baba, Abdul Ghafar (1971)
Setakat i ni Lembaga Pemu1ehan dan Penyatuan Tanah Negara te1ah mengambi1-a1eh 19 Ranchangan2 Pinggir daripada Kera jaan2 Negeri me1iputi 15, 282 ckar yang di-usahakan oleh 2,492 orang peserta untok di-pulehkan semu1a.