Uchapan Y.B. Menteri Pembangunan Negara Dan Luar Bandar, Enche Abdul Ghafar Bin Baba Semasa Mengulong perbahathan dasar ekonomi baru dan ranchangan Malaysia kedua Di-Persidangan Parlimen Pada hari Isnin 19hb. Julai, 1971. - Baba, Abdul Ghafar (1971)
Y.B. Ahli Kota Bharu Ulu telah chuba menyalahkan Kerajaan Pusat atas kegagalan Ranchangan Kemajuan Tanah Ayer Lanas yang di tadbirkan oleh Lembaga Kemajuan Tanah Negeri.