Ucapan Tan Sri Haji Hamdan Sheikh Tahir,Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia,di Hari Ucapan Sekolah Menengah Tinggi Ugama Sultan Mohamad,Batu Berendam Melaka.Pada 21hb Oktober 1975,Jam 10.00 pagi. - Sheikh Tahir, Hamdan (1975)
Adalah menjadi perkara biasa kepada saya jika saya diundang memberi ucapan pada hari-hari ucapan di sekolah bantuan Kerajaan kerana pihak sekolah-sekolah itu memandang saya sebagai salah seorang daripada ketua-ketua mereka.