Ucapan Y.B.Menteri Kebajikan Am Pada Pembukaan Resmi Mesyuarat Agung Majlis Pusat Kebajikan Yang Ke 25.Pada 5Hb September,1972 Jam 10.30 Pagi Di No.2A,Lorong Lornie Kiri,Off Jalan Lornie,Kuala Lumpur. - Hashim, Fatimah (1972)
Saya berasa amat sukacita kerana telah dijemput untuk meresmikan Mesyuarat Agung Ke 25 Majlis Pusat Kebajikan Malaya pada pagi ini kerana perkembangan dan kemajuan Badan-badan Kebajikan Sukarela memanglah satusatu perkara yang sentiasa ada dalam pandangan dan perhatian saya.