Ucapan Y.B. Tan Sri Fatimah Bt Haji Hashim,Menteri Kebajikan Am Malaysia Dalam Majlis Penutupan Kursus Pimpinan Yang Dianjurkan Oleh Persatuan Palang Merah,Singapura/Malaysia Pada Hari Sabtu 2hb Disember 1972 Di Pusat Latihan Bomba Kuala Kubu Baru Selangor. - Hashim, Fatimah (1972)
Saya berasa gembira kerana mendapat peluang bersama-sama dengan saudara-saudara di Majlis Penutupan Kursus Pimpinan Belia dan bertemuramah dengan semua peserta-peserta terutamanya mereka yang datang dari negeri-negeri yang berjiran iaitu Singapura, Indonesia dan Thailand .