Uchapan Yang Berhormat Menteri Kebajikan Am Pada Meshuarat Agong Tahunan Majlis Kebajikan Masharakat Tanah Melayu Pada 16hb Disember 1971. - Hashim, Fatimah (1971)
Satu daripada tujuan2 Majlis Perkhidmatan Kebajikan ia-lah memberi peluang untok menukar2 fikiran dan pendapat dan juga memberi kemudahan perhubongan.