Ucapan Y.B. Tan Sri Fatimah Bte Haji Hashim, P.M.N Yang Di Pertua Majlis Kebangsaan Pertubuhan-Pertubuhan Wanita Malaysia.Disambutan Hari Wanita Negeri Selangor,Pada Hari Jumaat,25hb Ogos 1972, Jam 4.30 Petang Bertempat Di Dewan Al-Malik Faisal,Fakulti Islam Petaling Jaya. - Hashim, Fatimah (1972)
Kejayaan puan-puan semua mengendalikan berbagai-bagai acara ini adalah menunjukkan bahawa Pertubuhan Wanita adalah berkebolehan juga untuk merayakan satu-satu sambutan yang begitu meriah lagi bersejarah .Saya dapati Pertunjukan "pageant " yang telah dilakukan sebent ar tadi itu adalah sangat menarik kerana ianya telah menggambarkan kegiatan-kegiatan wanita dalam segala lapangan serta kejayaan tercapainya perpaduan di antara berbagai- bagai kaum wanita di negeri ini .