Perutusan Naib Canselor 2014. - Osman, Omar (2014)
Pada tahun ini, saya ingin terus mengajak kita semua bersama-sama berganding bahu untuk mencapai kecemerlangan dengan berfokus kepada keterangkuman, kelestarian dan kecemerlangan atau “inclusivity, sustainability, excellence” yang saling berkait dalam menjayakan perancangan, pelaksanaan dan prospek USM 2014 dan APEX Fasa 2 2014-2018. Saya setulus hati mengajak semua kita untuk kembali kepada konsep 1USM - Kami sayang USM sebagai teras untuk kecemerlangan.