Perutusan Naib Canselor 2013. - Osman, Omar (2013)
Mensinergi daripada tema “Mensinergi Ekosfera untuk Kecemerlangan Universiti” bermaksud berhasrat menjangkaui tema menzahir pencapaian pada tahun lepas, kerana selepas pencapaian amatlah penting untuk kita mesra dengan alam kita, selesa dengan pencapaian dan terus beriltizam menuju ke puncak, tetapi kali ini tidak bersendirian, tidak mengagungkan individualisma sahaja tetapi bersama sesama dan sekata.