Comparative Analysis Of In Vitro Bioactivities And Phenolic Content Of Leaf Extracts From Six Species Of Aquilaria - Ibrahim, Azlinda (2016)
Kajian ini dijalankan untuk membandingkan aktiviti antioksida, antibakteria, anti-diabetes dan anti-radang daripada ekstrak enam spesies daripada genus Aquilaria iaitu Aquilaria beccariana, Aquilaria hirta, Aquilaria malaccensis, Aquilaria rostrata, Aquilaria sinensis dan Aquilaria subintegra.