Population Dynamics Of Tropical Bed Bug (Cimex Hemipterus F.) (Hemiptera: Cimicidae) Fed On Different Human Blood Types - Abd Rahim, Abd Hafis (2016)
Pepijat adalah sejenis ektoparasit yang hanya memakan darah semata-mata. Kesemua tahap tidak matang haiwan ini memerlukan darah untuk proses pertukaran kulit dan pepijat dewasa memerlukannya untuk pembiakan.