Effects Of Applied Behavior Modification On The Mathematical Learning Of Children With Autism - Teaw , Siew Looi (2015)
Kepentingan menggunakan pengukuhan positif untuk menggalakkan tingkah laku yang diingini atau mengatasi masalah tingkah laku autisme telah dibuktikan. Kajian ini bertujuan untuk mengkaji keberkesanan pengukuhan positif terhadap tingkah laku pembelajaran matematik kanak-kanak autisme.