A New Algorithm For Assessing The Xco2 Over Peninsular Malaysia Based On Gosat Data - Sim , Chong Keat (2015)
Peningkatan kepekatan karbon dioksida (CO 2) yang disebabkan oleh aktiviti antropogenik telah menjadi tumpuan banyak kajian kerana kesan buruk pemanasan global dan perubahan iklim terhadap alam sekitar.