A Study Of Relationship Between Commodity Price And Stock Price Using Ms-Var And Ms-Vecm Models - Phoong, Seuk Wai (2015)
Siri masa kewangan dan ekonomi sentiasa menunjukkan kelakuan tidak pegun seperti ketidakseimbangan dan pertukaran rejim. Pertukaran data dan data lompat adalah kebiasaan dalam model siri masa.