Kritikan dan Penulisan Seni: Situasi Malaysia - Abdullah, Sarena (RogueArt, 2016)
Semenjak 1990-an, perubahan yang berlaku dalam domain kebudayaan di Malaysia telah menjadi amat penting. Sejak kebelakangan ini, arena seni rupa Malaysia telah menjadi inisiatif yang berterusan, rancak dan sering berubah. Tambahan pula, kehadiran globalisasi dan teknologi siber, terutama sekali internet, telah mempengaruhi dan memacu aliran dalam seni rupa dan para pengkarya ke beberapa arah yang berbeza.