Synthesis And Characterization Of Molecular Imprinting Polymer Microspheres For Selective Adsorption Of Syringaldehyde - Balakrishnan, RB Sriprasanthi (2015)
Polimer percetakan (MIP) berasaskan molekul siringaldehid yang berbentuk mikrosfera telah disintesis menggunakan teknik pempolimeran penyulingan-pemendakan serta ciri fizikal dan kimia, pengecaman spesifik, penjerapan serta sifat pengikatan siringaldehid terhadap MIP telah dikaji.