Tahap Kesediaan Terhadap Pembelajaran Arahan Kendiri Dan Hubungannya Dengan Jenis Psikologi Pelajar Kolej Komuniti Di Pulau Pinang - Abdul Rahman, Norhafizah (2015)
Kolej Komuniti ditubuhkan dibawah kelulusan Jemaah Menteri pada 5 Julai 2000 dan melalui penubuhan ini, ia bakal memberi impak kepada lepasan menengah sebelum ke bidang pekerjaan berdasarkan latihan dan kemahiran yang dipelajari. Pembelajaran arahan kendiri merupakan salah satu proses pengajaran dan pembelajaran (P&P) yang diterapkan di Kolej Komuniti bagi mencapai saranan Kementerian Pengajian Tinggi.