Konflik Dan Campurtangan Asing : Raja Abdullah Dan Ngah Ibrahim 1860-1875 - Ramli, Lizawati (2015)
Kajian ini meneliti hubungan dan konflik yang tercetus antara dua tokoh politik penting di Perak iaitu Raja Abdullah dan Ngah Ibrahim sekitar penghujung kurun ke-19.