A Context-Aware Based Authorization System For Pervasive Grid Computing - Lim , Marilyn Chien Hui (2015)
Tujuan kajian ini adalah untuk mengatasi had grid pervasif terutamanya dalam bidang pengesahan kuasa.Kemajuan dalam teknologi tanpa wayar telah mempercepatkan evolusi dari teknologi grid kepada grid pervasif.