Faktor Mempengaruhi Tingkah Laku Merokok Dalam Kalangan Murid Sekolah Menengah Umum Di Medan - Lubis, Hasmirizal (2014)
Tujuan kajian ini ialah untuk mengenal pasti pengaruh tahap pengetahuan dan sikap, persepsi ketersediaan fasiliti Unit Kesihatan Sekolah (UKS), tingkah laku merokok ibu, bapa, saudara-saudara, rakan-rakan dan guru terhadap tingkah laku merokok daripada murid Sekolah Menengah Umum (SMU) di Kota Medan, Indonesia.