Burnout, Self- Concept And Their Relationship To Job Satisfaction Among Nurses In Libya - Eltayef, Ghazala Mustafa (2014)
Kajian ini mengkaji sumbangan dan kesan daripada burnout dan konsep kendiri terhadap kepuasan kerja dalam kalangan jururawat di Libya. Kajian ini juga turut mengkaji perkaitan di antara burnout, konsep kendiri dan kepuasan kerja. Reka bentuk kajian menggunakan pendekatan kuantitatif digunakan dalam kajian ini. Seramai 246 orang jururawat perempuan ikut serta dalam kajian ini; jururawat yang terlibat dipilih secara rawak daripada duah buah hospital kerajaan di Libya.